REGGA


REGGA: SILIKONIRANJE ŠE NIKOLI TAKO ENOSTAVNO

Kaj je REGGA?

REGGA: Reg = Fuga

REGGA je rešitev izziva nanosa enakomernega in gladkega sloja tesnilne mase v reg (fugo). Je gladilna šoba, ki se uporablja kot nepogrešljivi vmesni člen med tulcem s silikonsko tesnilno maso in regom.

Uporaba je izjemno preprosta:

REGGO lahko uporabimo na dva načina.
Pri prvem načinu gladilno šobo (REGGO) pričvrstimo neposredno na tulec silikonske mase, nastavimo na reg in iztiskamo silikon pod kotom 45°. Delo s silikonom je tako neprimerno olajšano, saj eliminira vse zunanje stike z nečistočami, milnico, s prevelikim ali premajhnim nanosom silikona, z nepotrebno umazanijo po končanem opravilu in še bi lahko naštevali.

Drugi način pa je samostojna uporaba pri nedostopnih površinah. Po nanosu silikona lahko REGGO uporabimo kot samostojni pripomoček za končno glajenje nanešenega silikona.

Za mojstrom bo ostal le lep, gladek reg in to brez zapacanih prstov ter delovnega območja. REGGA je visokokakovosten in tehnično dovršen izdelek, ki kontrolira količino iztisnjenega silikona iz tube, pomaga pri nanosu in ga popolnoma ter čisto izgladi. Primeren je tako za domače mojstre, ki se borbe s silikonsko maso lotevajo občasno, in za vse tiste, ki jim služba veleva čim bolj gladke rege na dnevni ravni.

Velikosti reg se seveda razlikujejo, zato ena, univerzalna velikost REGGE ne bi bila dovolj za res lep končni izdelek silikoniranja. Zato je na voljo kar 7 različnih REGG, ki zadovoljujejo potrebe prav vseh fug, oziroma regov. Med seboj se razlikujejo ne le po velikosti ampak tudi po načinu glajenja silikonske mase.

Rumena REGGA: za velikost regov, ki znašajo 1 mm.
Petrolej REGGA: za velikost regov, ki znašajo 3 mm.
Rdeča REGGA: za velikost regov, ki znašajo 5 mm.
Vijolična REGGA: za velikost regov, ki znašajo 8 mm.
Modra REGGA: za velikost regov, ki znašajo 3 mm.
Oranžna REGGA: za velikost regov, ki znašajo 5 mm.
Zelena REGGA: za velikost regov, ki znašajo 5 mm.

 

Prve štiri rege ustvarijo raven nanos silikona v reg, zadnje tri pa vbočenega. Tako se lahko odločimo, katera REGGA je najbolj primerna za posamezni nanos silikonske tesnilne mase.

Kje jih najdemo?

REGGE se nahajajo v trgovinah Bauhaus, Mavrica, Inpos, SAM in APiA.

 
w-video

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Preberite več